CN El Balís > Vela > Florian Trittel, cinquè en el Mundial de Fórmula Kite

Florian Trittel, cinquè en el Mundial de Fórmula Kite

El passat 15 de setembre va finalitzar el Campionat del Món de Kitefoil que es disputava a Weifang (Xina) des del 9 de setembre on el català Florian Trittel es va classificar cinquè.
60 riders de 19 països van participar en l’esdeveniment més important de l’any de la classe Kitefoil organitzada per l’IKA (International Kiteboarding Association) i que aspira a ser olímpica en els pròxims Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

Les condicions durant la setmana de competició van ser bastant exigents, ja que la majoria de les proves es van realitzar amb vents molt fluixos. Totes les mirades estaven posades en les recents innovacions d’estels i foils que actualment estan experimentant una evolució molt dinàmica permetent considerables diferències de velocitat en segons quines condicions de vent i de rumb (cenyida o través).

Des del primer dia de campionat, el regatista Florian Trittel de l’Equip MOVISTAR es va col·locar setè entrant més endavant en el grup or igual que l’altre participant espanyol Alejandro Climent. Mentre que aquest finalment es va classificar 15è, Trittel va passar a la sèrie de Medal Races l’últim dia en quart lloc, posició que només perdria en l’última mànega a causa de la frenada per un grapat d’algues que va permetre que el francès Nico Parlier l’avancés en aquesta prova i també en la classificació general. Tot i això, amb el cinquè lloc, el regatista del CN el Balís va poder millorar clarament el seu objectiu del Top 7 i consolidar-se entre els millors corredors del món en aquesta veloç i jove disciplina nàutica amb vocació olímpica.