CLUB NAUTIC EL BALIS METEO
CONTACTE
SERVEIS
TORNAR AL LLISTAT

Aprèn la tècnica de banc fix

01-04-21

El desplaçament de l’embarcació es basa en els moviments dels esportistes i la seva capacitat física i destresa tècnica, que asseguts d’esquena a la direcció que es desplaça l’embarcació, apliquen la força que fa desplaçar el bot per l’aigua amb l’ajuda dels rems.

La tècnica que es realitza en la remada implica un treball coordinat de tot el cos, diferenciant dues fases: l’aquàtica i l’aèria.

L’aquàtica, seria la fase d’atac; és quan s’aplica la força per fer desplaçar l’embarcació; comença amb la força d’extensió de cames i malucs, en l’última acció de força de les cames el cos es llença cap enrere fent força amb tot el tronc i amb els músculs de l’esquena, i quan el cos està en posició perpendicular i les cames estirades, el moviment continua amb un arrossegament dels braços cap al cos, i finalitza amb un cop de tracció final dels braços a prop de l’arc inferior de les costelles.

L’aèria, seria la fase de recuperació, és quan el cos torna a la posició inicial d’atac passant els rems per fora de l’aigua. Aquesta comença amb la recuperació dels braços i amb la incorporació del cos cap endavant, i les cames que recuperen la posició de flexió.

Les dues fases són un moviment continu i pautat de tot el nostre cos, que es realitzen a diferents intensitats per tal d’afavorir la fluïdesa del desplaçament de l’embarcació a l’aigua. L’esportista amb el seu moviment pot aplicar forces positives, les que ajuden a lliscar cap endavant al bot; o forces negatives, les que impedeixen o frenen l’avançament del bot. Amb una bona tècnica, es poden controlar les forces negatives.

 

 

Comparteix

CONTACTE

CLUB NÀUTIC EL BALÍS

Carretera N-11, km. 651.5

Sant Andreu de Llavaneres

08392 - BARCELONA

Espanya


OFICINES

Tel 93 792 99 00

Fax 93 792 72 61

info@cnelbalis.com


Horaris oficines administració:

de dilluns a divendres: de 09 a 14 h. i de 16 a 18 h.

dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14 h.


Les oficines romandran tancades els dies:

25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener i el divendres de Setmana Santa.

ÀREA ESPORTIVA

sailing@cnelbalis.com


ESCOLA DE VELA

vela@cnelbalis.com


RESTAURANT CLUB NÀUTIC EL BALÍS

Tel 93 792 75 25


CONTACTE SERVEIS RESTAURACIÓ