CN El Balís > Esport > PROP D’UNA SEIXANTENA D’EMBARCACIONS PARTICIPEN EN EL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE CREUERS ACOLLIT PEL CN EL BALÍS

Des del Club Nàutic El Balís hem acollit aquest passat cap de setmana, 12 i 13 de novembre, les embarcacions més representatives del territori català en el Campionat de Catalunya de Creuers, organitzat pel nostre Club per delegació de la Federació Catalana de Vela. El Club vol agrair aquesta entitat pel suport i l’èxit obtingut en aquesta primera edició que ha portat un nou format plantejat des de la Federació, amb l’objectiu d’aglutinar en un mateix esdeveniment al gruix de les embarcacions de Creuer, independentment de les diferents modalitats en què es competeix.

El campionat ha constat d’una prova costanera de 36 milles nàutiques, la qual va donar tret de sortida el dissabte a les 12:05 i 12:14 hores, per les categories de Creuers d’Altura i Tripulacions Reduïdes. La ruta va consistir en un recorregut costaner pel litoral del maresme fins a arribar a Blanes en l’anada, i en la tornada, fins el Balís. En aquest recorregut, l’embarcació més ràpida va invertir un temps total de 5 hores en el cas d’altura, i 6 hores en el cas de tripulacions reduïdes.

Les previsions meteorològiques es van complir i van permetre fer gran part del recorregut amb un vent establert de component est de 12-15 nusos, a mesura que va anar avançant el dia va minvar fins a arribar a deixar una brisa molt feble, en el cas de les últimes embarcacions en travessar la línia d’arribada al voltant de la mitjanit.

3. L’OREIG d’en Martí Gelabert del Club Nàutic Port d’Aro

En el cas de les embarcacions de tripulació que van realitzar recorreguts tècnics davant del Port Balís, van finalitzar la jornada amb tres proves realitzades per cada un dels grups de competició, aprofitant les bones condicions meteorològiques. Diumenge, tot i la mala previsió, es va arrencar l’última prova per aquesta categoria amb una brisa molt suau de 4-5 nusos d’intensitat, tot i que finalment es va haver d’anul·lar per falta d’intensitat de vent.

Classe Mini 6.50, categoria en solitari

Quant a la classe Mini 6.50, és la classe per excel·lència dels navegants en solitari i una gran escola de navegació, on el regatista s’ha de valer per si mateix per vèncer totes les dificultats que li puguin aparèixer durant les travesses de llarga distància. La regata més coneguda i que ha obtingut grans navegants de l’època contemporània és la Mini Transat, en la que la vela catalana hi té part d’història amb noms ben coneguts com Alex Pella i Anna Corbella, entre molts d’altres participants del món català.

A la sortida de dissabte els participants d’aquesta categoria, van fer un recorregut davant de Barcelona seguidament d’una travessa fins a arribar al Balís. Diumenge van realitzar el recorregut invers de tornada cap a la seva seu a Barcelona fent un total de 51 milles nàutiques.

Finalment, el guanyador de la classe Mini 6.5 va ser PRODATA de Witek Maleki (POL), el segon classificat va ser el KRISTINA II de Miguel Rondon del Real Club Náutico de Gran Canaria (ESP), i en tercer lloc, el LIKE CRAZY de Massimo Vatteroni del Club Náutico Marina di Carrara (ITA).