CN El Balís > Esport > FINAL DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE MOTOS AQUÀTIQUES AL CN EL BALÍS

FINAL DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE MOTOS AQUÀTIQUES AL CN EL BALÍS

Jordi Miquel (8) i David Rodríguez (32) lluitant per la regata i pel campionat

El passat dissabte dia 22 d’octubre es va disputar al Club Nàutic El Balís la sisena i última regata puntuable per al Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2022, modalitat de circuit, sota l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica i el propi Club Nàutic El Balís.

La regata es va celebrar per a tres mànegues d’onze minuts més una volta per a cadascuna de les tres categories, amb una mica de vent i bastant de mar de fons, la qual cosa va obligar als pilots a fer un esforç suplementari, especialment Joan Sevil, que va participar a dues categories i va fer un total de sis mànegues, però amb resultats prou bons.

A la categoria GP1, recuperada aquesta temporada per agrupar les motos amb més prestacions, va guanyar Denis Munnikhuis, seguit d’Alex Velasco i de Joan Sevil. Amb aquest resultat Velasco es proclama Campió de Catalunya d’aquesta categoria, Munnikhuis és subcampió i Sevil és tercer.

A la categoria GP3 s’havia de produir una sorpresa perquè Sevil no guanyés el Campionat, tota vegada que tenia una important diferència de punts sobre el seu immediat perseguidor, Roger Pujol. Pujol va guanyar les tres mànegues, però Sevil va estar casi sempre a la seva popa i va acabar segon de la jornada i és el nou Campió. Pujol és el subcampió i Lucas Oliver és el tercer del torneig, gràcies als punts acumulats fins ara. Salvador Canet va ser el tercer al Balís.

A la categoria F4, reservada a pilots sense palmarès, també es podia decidir el títol entre David Rodríguez i Jordi Miquel, però a la primera mànega Miquel va fer un gir en sentit invers i va ser desqualificat, la qual cosa deixava la via lliure a Rodríguez sense fer gaires esforços. Qualsevol resultat li valia, però va fer primer de la jornada. Miquel va guanyar les altres dues mànegues, va ser segon al Balís i obté el subcampionat. Tercer del dia i del torneig va ser Carlos Hidalgo, pilot del club organitzador. Rodríguez haurà de pujar de categoria l’any vinent  per exigències del reglament.

Cal destacar que a la temporada 2022 s’han disputat sis regates, una més que l’any anterior, però el més important és que la Federació Catalana ha doblat el número de categories, a les ja habituals de F4 i GP3 s’ha sumat una altra categoria de motos de conducció dempeus, la GP1, i una categoria de Biplaces, que no va participar en aquesta cursa per raons tècniques.

L’any 2023 augura notables expectatives.