CN El Balís > Esport > El Zeta s’emporta la 29a edició de la Regata Dragonera

El Zeta s’emporta la 29a edició de la Regata Dragonera

• El creuer de Jaume Mercader, l’únic en Solitari de la prova entre el CN El Balís amb el CV Port d’Andratx, s’imposa en temps compensat a la resta, en ORC.

• La competició, en què hi van prendre part un total de vuit embarcacions, va ser puntuable per al Campionat de Catalunya de Regates, Solitaris i A2 ORC.

El Zeta, de Jaume Mercader, l’únic creuer en Solitari que va participar aquest cap de setmana en la 29a edició de la Regata Dragonera, va proclamar-se campió absolut de la prova que va unir el CN El Balís amb el CV Port d’Andratx en categoria ORC. El vaixell del CN Garraf va imposar-se en temps compensat al Beagle (CV Blanes), de Roger Ferrer, que va guanyar en A2, i al X Merit (CN Veles i Velers), de Tito Moure, que malgrat entrar primer a meta, amb un temps de 26 hores i 11 minuts, va acabar quart de la general. Lluis Blanchar amb Comet@ (CN El Balís) va proclamar-se subcampió en ORC A2.

Al seu torn, l’Anian (CN Premià de Mar), amb Ricardo Galí a la canya, va vèncer en RI. Un total de vuit embarcacions van prendre la línia de sortida de la travessa, amb un recorregut d’aproximadament 120 milles nàutiques entre les aigües de Sant Andreu de Llavaneres, a la costa del Maresme, i d’Andratx, a Mallorca. La competició ser puntuable per al Campionat de Catalunya de Regates, Solitaris i A2 ORC, i va celebrar-se amb la flota dividida en dos grups de navegació amb vents de migjorn i de llevant.

Una clàssica per Sant Joan

Organitzada de forma conjunta pel CN El Balís i el CV Port d’Andratx, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Vela, la Regata Dragonera va viure l’entrega de trofeus i el sopar oficial després de l’arribada dels regatistes, consolidada com una clàssica del Mediterrani coincidint amb la celebració de la Revetlla de Sant Joan, a tan sols un any d’entrar en les tres dècades de trajectòria.