CLUB NAUTIC EL BALIS METEO
CONTACTE
SERVEIS

INICI / CLUB /

Solidaritat i responsabilitat

 

Solidaritat i responsabilitat, sempre en l’ADN del Club

Des dels inicis del Club, la solidaritat i la responsabilitat sempre ha estat a l’ADN dels nostres principis fundacionals. És per això que hem treballat per seguir potenciant aquesta línia i estructurar-la com una de les bases del nostre projecte.

Durant els últims anys, hem estat molt actius en la realització de col·laboracions amb diverses associacions i ONG, així com amb la implicació amb el nostre territori donant suport a infants, joves i grans de Les 3 Viles amb diferents accions al nostre club.

El Balís, amb la seva voluntat de seguir col·laborant amb l’entorn i entenent que cal desenvolupar una activitat significant en l’àmbit de la Responsabilitat Social Corporativa com a organització del SXXI, aposta per accions en 4 eixos:

Consulta l’històric de les Memòries RSC del club:

 

#paralosvalientes

Ens il·lusiona poder compartir amb tu un projecte que tant per la seva importància, compromís i solidaritat hem decidit posar en marxa al nostre club.
Ara us convidem a que seguim fent passos en aquest camí i fem nostre un projecte impulsat per Sant Joan de Déu per construir a Barcelona el SJD Pediatric Cancer Center, el centre d’oncologia infantil més gran d’Europa i un dels més importants del món.

Un projecte ambiciós però assolible entre tots, un projecte local però de referència mundial al mateix temps, un projecte que aposta pel futur dels més petits perquè una malaltia no els deixi sense oportunitats, un projecte finançat entre tots i per a tots.
Només unes dades per compartir la dimensió i abast del SJD Pediatric Cancer Center:

Per què el SJD Pediatric Cancer Center?

  • El càncer infantil és aleatori, imprevisible i ataca als més vulnerables.
  • És una malaltia diferent del càncer d’adults.
  • Hi ha 1 cas en nens per cada 200 en adults i la seva investigació no és rendible.

Quins objectius té el SJD Pediatric Cancer Center?:

  • Curar més casos que avui no tenen cura.
  • Millorar el tractament dels que avui sí que es curen.
  • Minimitzar les seqüeles.
  • Reduir l’impacte emocional en nens i famílies.

 

Des del Balís hem decidit sumar-nos a aquest gran projecte, #paralosvalientes, i donar-li suport des de dues iniciatives principals:

Apadrinar un dels 30 boxes metges del nou SJD Pediatric Cancer Center Barcelona

Per assolir el nostre repte necessitem recaptar 50.000 € i per a això treballarem una sèrie d’accions solidàries durant tot l’any en les que us demanarem la vostra col·laboració.

Activitats de dia per a nens de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona

Responsabilidad Social CorporativaDurant els mesos de juny a setembre, principalment, realitzarem activitats nàutiques i de platja de dia per aconseguir crear un dia diferent i divertit per als pacients de Sant Joan de Déu. L’estiu de 2017 ja vam realitzar la primera activitat dins del nou projecte. Sis pacients van viure una experiència gratificant a bord d’un veler.

Dues iniciatives que confiem us pugueu fer també les vostres i que abanderaran el nostre compromís amb els nens, la societat i el futur. No podem permetre que els nens amb càncer no tinguin dret a què la seva malaltia sigui més investigada i els seus tractaments siguin cada vegada més efectius i amb les menors seqüeles possibles. Són nens, i haurien de tenir tot l’imprescindible per construir un futur.

“Vull contagiar la meva emoció, així com la de tota la junta i l’equip professional del Balís per aquest gran projecte que lluita cada dia perquè els nens segueixin sent nens. Us animem a participar i aportar el vostre gra de sorra a aquest repte il·lusionant que mereix tot el nostre suport i solidaritat, i que sens dubte farà més gran a El Balís com a club.” Alejo Reyes.

Formació – Ocupació

Actualment El Balís col·labora amb la Fundació Maresme a través del seu Centre Especial d’Ocupació, que té com a finalitat la creació i manteniment d’un lloc de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual a la comarca del Maresme. Des del 2017 els serveis de jardineria i neteja del port són desenvolupats per un equip de la Fundació Maresme.
Altres programes relacionats amb la formació i l’ocupació es dirigeixen a la generació d’ocupació per a joves, un sector de la nostra població que s’ha vist molt afectat pel que fa als nivells d’atur. L’objectiu és dirigir-nos a col·lectius amb dificultats per la inserció al món laboral, col·laborant amb entitats públiques a través de programes de formació o de contractació.

Medi Ambient

Treballar per a la reducció de residus generats, així com l’educació amb col·lectius pel que fa a la preservació del medi ambient a través de xerrades, accions de neteja i de conscienciació.
Al llarg de la nostra història recent, aquest ha estat un eix que ha marcat les actuacions al port, des de la prevenció d’incendis al canvi de la lluminària de port.

Lleure

Atenció a col·lectius amb discapacitats físiques o psíquiques així com d’integració social i manca de recursos, oferint un marc d’oci i formació en la pràctica esportiva que ajudi en desenvolupament personal en un entorn nàutic
Les activitats de dia per a nens pacients de Sant Joan de Déu, la realització del programa de Vela.cat “Infants i Veles” o la beca per a activitats esportives en l’àmbit escolar són alguns dels programes vigents.

Declaració de principis

Memòries RSC

Al Club Nàutic El Balís tenim el compromís de dur a terme la gestió del port i del club des de la responsabilitat amb el nostre entorn, entenent que això implica, no només ser sostenibles i respectuosos amb el medi ambient, sinó també integrar qüestions ètiques amb la societat que ens envolta. Aquí pots consultar l’històric de les Memòries RSC (Responsabilitat Social Corporativa) del club:

 

Memòria Responsabilitat Social Corporativa (2020)

Memòria Responsabilitat Social Corporativa (2020)

Memòries RSC (Responsabilitat Social Corporativa)

Memòria Responsabilitat Social Corporativa (2019)

Memòries RSC (Responsabilitat Social Corporativa)

Memòria Responsabilitat Social Corporativa (2018)

CONTACTE

CLUB NÀUTIC EL BALÍS

Carretera N-11, km. 651.5

Sant Andreu de Llavaneres

08392 - BARCELONA

Espanya


OFICINES

Tel 93 792 99 00

Fax 93 792 72 61

info@cnelbalis.com


Horaris oficines administració:

de dilluns a divendres: de 09 a 14 h. i de 16 a 18 h.

dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14 h.


Les oficines romandran tancades els dies:

25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener i el divendres de Setmana Santa.

ÀREA ESPORTIVA

sailing@cnelbalis.com


ESCOLA DE VELA

vela@cnelbalis.com


RESTAURANT CLUB NÀUTIC EL BALÍS

Tel 93 792 75 25


CONTACTE SERVEIS RESTAURACIÓ