CLUB NAUTIC EL BALIS METEO
CONTACTE
SERVEIS
TORNAR AL LLISTAT

El Grup de Natura Sterna engega una campanya per difondre i protegir la Posidònia oceànica, en regressió al Mediterrani

13-07-20

La Posidònia Oceànica és una fanerògama endèmica del Mediterrani que es troba en regressió al litoral de la Costa Brava –i per extensió de tot Catalunya–, molt important per les praderies que és capaç de formar sota l’aigua: són l’hàbitat i la font d’alimentació de més de 1.000 espècies animals i 400 espècies d’algues, alhora que juguen un paper molt important per fixar el substrat i preservar les poques dunes marines intactes que queden a la nostra costa.

Jaume Ramot, president del Grup de Natura Sterna de la Vall d’Aro, remarca la importància de protegir aquesta planta evitant bussejar prop de les praderies, sobretot amb les aletes, o agafar-se a les fulles o arrossegant l’equip de busseig si no es porta ben amarrat, si bé el principal problema per a la seva conservació és el fondeig de vaixells damunt de les seves prades: “Malgrat que ja hi ha una legislació vigent que protegeix la Posidònia, la informació dels bons usos per a la seva protecció, com la necessitat d’ancorar les barques en les boies ecològiques ja existents, no acaba d’arribar a l’usuari final. Per això cal que clubs nàutics i empreses de lloguer d’embarcacions informin a la gent de l’impacte real que generen amb les seves embarcacions en el fons marí”.
Amb aquest objectiu, el Grup de Natura Sterna ha comptat amb la col·laboració de l’empresa especialitzada Natura Montfred, que ha realitzat immersions per catalogar les praderies de Posidònia existents a la zona i ha dissenyat uns fulletons informatius i cartells de gran format que deixen clar la importància d’aquestes fanerògames, que no són algues sinó plantes –tenen fulles, flors i fruits–, i tenen unes arrels capaces de fixar CO2 fins a 250 més per metre quadrat que un bosc tropical. També es remarca la importància d’utilitzar boies per ancorar, observar el fons marí per evitar zones fosques, recollir sempre l’àncora en vertical i buidar les sentines de les embarcacions a port reciclant les escombraries.

El Grup de Natura Sterna de la Vall d’Aro ha engegat una campanya per la difusió i conservació de la Posidònia Oceànica a la Costa Brava amb la distribució de fulletons informatius i la col·locació de cartells de gran format.

El projecte va viure el tret de sortida el passat 26 de juny amb la signatura de l’acord de col·laboració entre l’entitat ecologista i el Club Nàutic Port d’Aro en defensa d’aquesta planta aquàtica, i tindrà continuïtat el proper 12 d’agost a les 11 hores del matí amb la signatura i presentació als mitjans de comunicació del conveni entre el Grup de Natura Sterna i el Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols. El grup ecologista hi aportarà el seu personal tècnic i acadèmic, mentre que el club nàutic assumeix el cost del projecte.

Comparteix

CONTACTE

CLUB NÀUTIC EL BALÍS

Carretera N-11, km. 651.5

Sant Andreu de Llavaneres

08392 - BARCELONA

Espanya


OFICINES

Tel 93 792 99 00

Fax 93 792 72 61

info@cnelbalis.com


Horaris oficines administració:

de dilluns a divendres: de 09 a 14 h. i de 16 a 18 h.

dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14 h.


Les oficines romandran tancades els dies:

25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener i el divendres de Setmana Santa.

ÀREA ESPORTIVA

sailing@cnelbalis.com


ESCOLA DE VELA

vela@cnelbalis.com


RESTAURANT CLUB NÀUTIC EL BALÍS

Tel 93 792 75 25


CONTACTE SERVEIS RESTAURACIÓ