CLUB NAUTIC EL BALIS METEO
CONTACTE
SERVEIS

INICI / PORT /

MEDI AMBIENT

Compromesos i respectuosos amb l’entorn

L’entorn marí en què es desenvolupen les nostres activitats diàries és especialment sensible a les actuacions dels seus usuaris. La protecció d’aquest medi ha de ser l’eix principal sobre el qual pivoti la nostra actuació.

En aquests últims anys és notori l’augment d’embarcacions tant a vela com a de motor, que naveguen al llarg del litoral i tenen base al nostre port. El risc de pol•lució ha augmentat proporcionalment a aquest increment espectacular d’aficionats als esports nàutics.

El nostre Club està sensibilitzat des de fa anys amb l’actual problemàtica mediambiental i s’ha involucrat a curt termini, amb els departaments afins de la Generalitat, en la posada en marxa d’un pla del qual la finalitat última és la protecció mediambiental del nostre port i el seu entorn, ajustant-nos a les normes ISO 14001 i EMAS.

Certificacions ISO

ISO

El Club Nàutic El Balís ha aconseguit a través de SGS les certificacions ISO9001 i 14001.
El Sistema de qualitat ISO 9001 aporta al Club i als seus serveis un desenvolupament constant en els seus treballs de gestió diaris mitjançant el procés de millora contínua.
El certificat de Gestió Mediambiental ISO 14001, que té un ampli marc de reconeixement en tots els àmbits empresarials i administratius, es basa en un horitzó d’actuació voluntari de les mesures de conservació mediambientals i recull, així mateix, aspectes d’estalvi energètic, de conservació del medi marí i l’adequada vigilància en l’eliminació dels residus . Tot això amb el focus posat en assentar les bases de la millora contínua en l’actuació diària i en la reducció dels riscos mediambientals.
Aquestes Certificacions juntament amb l’obtenció de la Bandera Blava han estat un motiu d’orgull per al Club essent conscients que d’una forma clara aquestes redundaran en benefici de tots els socis.

Bandera blava

El Club Nàutic El Balís ha rebut enguany, un cop més, la bandera blava que reconeix la netedat, seguretat, entorn natural i respecte envers el fons marí per part de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).
El distintiu posa de manifest una vegada més la cura de les instal·lacions i del medi ambient per la qual treballa el club.

El distintiu de Banderes Blaves és atorgada per un tribunal internacional de la FEE (Fundació d´Educació Ambiental), amb la col·laboració de l’Associació d´Educació Ambiental i del consumidor (Adeac).

El guardó amb què ha estat distingit el CN El Balís és un reconeixement d’àmbit internacional.

Normes per a una navegació ecològica

Aquestes poques normes bàsiques poden orientar-lo en la seva actuació diària per a una navegació perfectament ecològica.

 • Estalviï l’aigua que li subministrem, utilitzi les anomenades pistoles per a interrompre automàticament el flux d’aigua. És un bé escàs i hem d’evitar el seu malbaratament.
 • Economitzi electricitat, no deixi l’aire condicionat o calefactors de la seva embarcació funcionant quan estigui absent. El seu consum excessiu, a més de disparar els costos, obliga a les centrals elèctriques a incrementar l’ús de combustibles fòssils amb el consegüent increment de pol·lució ambiental.
 • Si decideix envernissar les baranes o tapes de regala, faci-ho durant la varada anual. No està permès realitzar-lo a flor d’aigua ja que pol·lucionarà les aigües del port amb les seves escates i molestarà als seus veïns.
 • En la neteja de la seva embarcació els detergents que utilitzi han de ser biodegradables.
 • Compleixi la normativa actual sobre l’abocament de les aigües grises de la seva embarcació:
  1. Fins a 4 milles: si les tracta químicament.
  2. Entre 4 i 12 milles: si es troba esmicolada i desinfectada.
  3. Més de 12 milles: en qualsevol condició.
  4. Al port i fins a 4 milles del litoral: està totalment prohibit el seu abocament.
 • No llenci ni al mar ni al port residus d’olis, dissolvents, vernissos o restes de combustibles. Han d’entregar-se per a la seva retirada en els punts de recollida d’olis i aigües grises perfectament diferenciats.

Punts verds

puntoverde_cat

El port té disposats al llarg de les seves instal·lacions, contenidors per a la recollida selectiva de residus. Aquí trobarà la situació de cada un d’ells:

 • Olis, filtres i envasos contaminats per hidrocarburs i bateries:davant de la Nau Blava – Control Central
 • Cartró, Paper, Vidre:al costat de l’entrada de motonàutica. I davant de l’Illa propera a l’Edifici Social.
 • Matèria Orgànica:a l’entrada de la zona de varada, davant de l’Illa propera a l’Edificio Social. I davant de la Nau Blava – Control Central.

CONTACTE

CLUB NÀUTIC EL BALÍS

Carretera N-11, km. 651.5

Sant Andreu de Llavaneres

08392 - BARCELONA

Espanya


OFICINES

Tel 93 792 99 00

Fax 93 792 72 61

info@cnelbalis.com


Horaris oficines administració:

de dilluns a divendres: de 09 a 14 h. i de 16 a 18 h.

dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14 h.


Les oficines romandran tancades els dies:

25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener i el divendres de Setmana Santa.

ÀREA ESPORTIVA

sailing@cnelbalis.com


ESCOLA DE VELA

vela@cnelbalis.com


RESTAURANT CLUB NÀUTIC EL BALÍS

Tel 93 792 75 25


CONTACTE SERVEIS RESTAURACIÓ